|
TAVUK SÖĞÜŞ |
 |
ziver47
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19046
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
4,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tavuk
1 Tatlı kaşığı tuz
Tavuğu temizleyip yıkayınız. Normal sığabileceği bir tencereye koyup 1 su bardağı sıcak su ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pişmesine yakın tuzunu katınız.
Tavuğu derin bir kaseye alıp kararmaması için soğumadan her tarafını yağlayınız. Soğuyunca kapağını örterek buzdolabında muhafaza ediniz.
ML® Söğüş Tavuk için tıklayın
|
TAVUK SÖĞÜŞ |
 |
kılavuz
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc34324
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2009
3,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk (1000 - 1200 gram)
1 soğan ve havuç
14 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
Tavuğu haşlamalı, soğuduktan sonra, kol, but, göğüs ve sırt olmak üzere parmak üzere parçalara kesilmiş olarak servis yapmalıdır.
|
TAVUK SÖĞÜŞ |
 |
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48101
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2010
3,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
tuz
İyice temizlendikten sonra bağlanan tavuk bol su ile bir tencerede ateşe konur. Kaynamaya başlayınca oluşan köpüğü alınır. Kapağı kapatılır. Orta kararda kaynatılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz atılarak birkaç dakika daha kaynadıktan sonra çıkarılır. Yaş bir beze sarılarak veya tereyağı ile yağlanarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra istenen biçimde, muntazam dilimler veya parçalar halinde kesilerek servis tabağına konulur.
Not: Patates salatası, Rus salatası veya başka bir salata yanına garnitür olarak alınır. Ayrı olarak mayonezle birlikte de yenebilir.
|
|