|
Balık Şiş |
 |
nurol
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93748
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. balık fileto
8 adet kiraz domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
Biberleri iri iri doğrayıp domatesleri ikiye kesin. Balık filetoyu da kuşbaşı doğrayıp sırayla çöp şişlere dizin. Şişleri fırın kabına koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve kekiği çırpıp şişlerin üzerine dökün. Üzerine defne yapraklarını da koyup 200 derecedeki fırında pişirin.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 20.02.2015
|
Balık Şiş |
 |
körpe
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94038
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
2,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram balık fileto
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
6 adet küçük domates
Tuz
Karabiber
Kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı çiğ krema
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve kremayı döküp karıştırın. Balık filetolarını bu sosun içine küçük parçalara ayırıp atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber ve eti dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salatayla ikram edilebilir.
Fotoğraf "yansı" tarafından gönderildi. 25.08.2014
|
Balık Şiş |
 |
şirin şentürk
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc106973
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015
1,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. beyaz etli balığın filetosu
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
6 adet defneyaprağı
6 adet küçük domates
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Sarımsak ve soğanı rendeleyin, üzerine bir miktar zeytinyağı döküp karıştırın. Balık filetolarını küp şeklinde doğrayıp sarımsaklı sosun içinde 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber, defne yaprağı ve balık etlerini dizin. Fırında ya da ızgara da pişirin. Sıcakken üzerine baharat serpin.

|
|